Hvorfor skal I markedsføre andre sociale tilbud?

Ved at bruge markedsføring udvikler i jeres mange sociale tilbud, samt er det med til at sætte større fokus på den hjælp og støtte som er mulig at modtage. Markedsføring vil hjælpe de udsatte mennesker til at forstå, hvorfor de mange forskellige sociale tilbud kan være relevante for dem. En veludarbejdet markedsføringsplan vil hjælpe din organisation til at komme i kontakt med den rigtige målgruppe, og på den måde kan du øge antallet af personer som benytter sig af de sociale tilbud såsom familiebehandling. Marketing er en investering, men det behøver ikke nødvendigvis at være dyrt, så længe din organisation har lavet et grundigt forarbejde vil i helt sikkert vælge det rigtige webbureau for jer. En marketingplan vil hjælpe din organisation at fastsætte klare og realistiske mål for hver af jeres tilbud, som der efterfølgende kan måles på. En marketingplan vil tage tid og engagement, men det vil i sidste ende være en værdifuld proces for jeres hjælpeorganisation. Det bedste råd vil være at komme igang hurtigst muligt med marketing, da det vil bidrage til jeres succesfulde sociale tilbud.

Markedsføring er for alle slags sociale tilbud

Uden den nødvendige opmærksomhed, vil ingen have kendskab til jeres sociale tilbud rettet mod udsatte unge. For at skabe opmærksomhed om jeres organisations mange tilbud, er det vigtigt at forstå værdien i markedsføring. Mennesker som har brug hjælp vil ikke vælge jeres tilbud, hvis de ikke kan gennemskue hvad det er i kan tilbyde dem. Derfor skal i gøre valget lettere for de udsatte mennesker, og den eneste måde er at sætte fokus på det rigtige valg, er ved at oplyse om tilbuddet ved brug af markedsføring. Mange organisationer anvender ikke de tilstrækkelige ressourcer på markedsføring. Det kan skyldes at de forbinder det med mange penge og kreative reklamekampagner, men markedsføring er langt mere end det.

Marketing fokuserer på jeres unikke sociale tilbud

At jeres mange sociale tilbud har et godt omdømme, er meget værd. Som et vigtigt pejlemærke er det relevant at overveje at bygge fundamentet op om jeres tilbud efter følgende punkter:

  • Hvad er de udsattes menneskers behov?
  • Hvordan kan andre sociale tilbud opfylde deres behov?
  • Hvordan kan jeres sociale tilbud hjælpe dem, fremfor andre tilbud rettet mod dem?

Forhåbentlig har jeres organisation allerede overvejet nogle af disse spørgsmål, når i tidligere har udarbejdet jeres forretningsplan. Det essentielle er, at disse spørgsmål er hovedpunkter i markedsføring, da det viser hvordan I kan differentiere jer fra andre tilbud.

Markedsføringsplanen skal udvikles oftere end du tror

Jeres marketingplan skal udvikles hele tiden, da markedet og behovene ændres hos modtageren af jeres sociale tilbud. Det er derfor ikke et dokument, som laves en gang for derefter at gemmen den væk. Husk altid at revidere den, så den er tilpasset den virkelige situation for jeres sociale tilbud.

Derfor skal man kunne finde jeres sociale tilbud på en professionel hjemmeside

Langt de fleste mennesker finder det de efterspørger ved at finde det på internettet. Derfor er det vigtigt at jeres sociale tilbud let kan findes på internettet via en professionel hjemmeside. En god hjemmeside er med til at skabe troværdighed, hvis du ingen hjemmeside har vil jeres sociale tilbud aldrig overvejes, da det bliver for besværligt at undersøge tingene til bunds. Kan man allerede læse om jeres familiebehandling og støtte til udsatte, er det vigtigt at det udstråler professionalitet og fremhæver de positive erfaringer, da det vil skabe tillid hos den interesserede person.

En god hjemmeside er en vigtig investering

Ligegyldigt hvor mange sociale tilbud i har, er det nødvendigt at bruge penge på en professionel designet hjemmeside, da den der skal fungere som jeres egen kommunikationskanal til de mange interesserede. En veludarbejdet hjemmeside kan tage tid og er ikke gratis, men pengene er givet godt ud i sidste ende. Ved en hjemmeside kan I sætte jeres helt eget fokus, og derigennem nå målgruppen mere effektivt. I det lange løb er en hjemmeside en billig måde at markedsfører ens aktiviteter på.

En organisation tilgængelig årets 365 dage?

En hjemmeside gør at din organisation er tilgængelige hele døgnet alle årets dage. Det er muligt for den enkelte person, at undersøge alle jeres sociale tilbud , selvom i ikke har åbent. På den måde vil i blive langt mere attraktive, som vil gøre at flere vælger jeres tilbud.