Afhængighedsgendannelsesguide- ting du har brug for at vide om narkotikamisbrug genopretning

0 BogmærkEfter afslutningen af alkohol- eller narkotika-rehab, forhåbentlig føler du dig villig til at starte din vej til langsigtet opsving. Men uanset hvordan forberedt du føler, er der mange aspekter til afhængighedsgenopretning, som mange misbrugere ikke forventer, og disse kan smide dem ud af balance. For at hjælpe dig med at holde styr på, har […]

0 Bogmærk

Efter afslutningen af alkohol- eller narkotika-rehab, forhåbentlig føler du dig villig til at starte din vej til langsigtet opsving. Men uanset hvordan forberedt du føler, er der mange aspekter til afhængighedsgenopretning, som mange misbrugere ikke forventer, og disse kan smide dem ud af balance. For at hjælpe dig med at holde styr på, har vi samlet denne 10 liste over ting, du bør vide om afhængighedsgenopretning fra starten.

 

 

#1. Afhængighed er en hjernesygdom

 

 

Det er nyttigt at huske, at afhængighed er en sygdom i hjernen, som astma er en lungesygdom. Afhængighed er ikke en moralsk mangel. Du er ikke en dårlig eller mangelfuld person. Imidlertid er virkeligheden hos de fleste sygdomme, herunder afhængighed, at de kræver løbende pleje at klare. At være i opsving er et livslang engagement, der ikke altid kommer let.

 

#2. Der er ingen “kur”

 

Deltagelse i et stof og alkohol behandlingscenter er ikke en kur. Disse steder giver folk de rette redskaber til at styre sygdommen og sætte dem på den rigtige vej, men efter det er det i forbrugerens hænder at forblive ædru og i genopretning. Derfor vælger mange mennesker at henvise til sig selv som “gendanne misbrugere” – udtrykket tjener som en permanent påmindelse om, at de aldrig bliver helt helbrede, men blot i remission, så længe de fortsætter med at bruge de nødvendige værktøjer til at forblive rene og ædru.

 

#3. At blive ædru og levende ædru er ikke det samme.

 

At blive ædru eller standse brugen af stoffer og alkohol er kun det første skridt til at leve ædru. Levende ædru kræver, at livsstilsændringer fremmer personlig vækst og langsigtet afhængighed.

 

#4. Substitutions afhængighed kan være snigende

 

Hvis du deltog i et afhængighedsbehandlingscenter, er du sikkert opmærksom på farerne ved at erstatte alkohol til et andet lægemiddel eller omvendt – derfor anbefales fuldstændig afholdenhed fra alle stoffer. Det er også vigtigt at være opmærksom på de mindre talte om procesafhængighed som spil, mad, shopping, sex eller kærlighed, som også kan bruges til at opfylde ugyldigheden af din tidligere afhængighed.

 

#5. Der er ingen “en måde” i afhængighedsgendannelse

 

Mens der er mange forslag til hvad der vil hjælpe, er der ingen måde at opnå opsving på. I første omgang vil det være gavnligt at få råd fra dem i langvarig opsving, men brug det så for at finde det, der virker bedst for dig. For eksempel finder nogle mennesker, at meditation er et afgørende aspekt ved deres opsving, mens andre finder, at det slet ikke hjælper.

 

#6. Vær rede til at sørge.

 

Afhængighed genopretning er vidunderligt, og det vil føle den måde til sidst, men vær forberedt på at oprindeligt sørge for tabet af din afhængighed. Du kan ikke forvente at foretage positive forandringer og simpelthen glemme de mange år, du brugte sammen med dit valgfri stof og den livsstil. Du gør det kloge valg til at give det op, men det er stadig et tab, der sandsynligvis skal være følelsesmæssigt og mentalt behandlet.

 

#7. Genopretning kræver handlinger snarere end hensigter

 

Glade tanker vil kun få dig hidtil. Positive affirmationer og hensigter kan være nyttige, men afhængighedsgenopretning kræver handlinger. Hvis du tager små daglige tiltag for at forbedre din livsstil og arbejde hen imod dine mål, som at gå i 15 minutter eller tilmelde dig en ny klasse for at holde dig travlt, er den eneste vej til at gå videre.

 

#8. Gendannelse kræver livsstilsændringer

 

Hvis du tror at du kan leve samme livsstil som du gjorde før afhængighedsbehandling, mens du bare afstår fra at bruge stoffer eller alkohol, er du på sporet for at komme tilbage. Afhængighed genopretning kræver en livsstilsoverblik – herunder de aktiviteter, du deltager i, de mennesker, du hænger sammen med, og den måde du tænker på.

 

#9. At ændre folk, steder og ting er ikke nok

 

Mens det er en god start, er det ikke nok at ændre folk, steder og ting, der var fremherskende, mens du var aktivt afhængig. Indvendig forandring – ændrer den måde du tænker på og håndterer følelser – er, hvad der virkelig vil føre til langsigtet opsving.

 

# 10.Find din egen vej udenfor støttegruppe

 

At deltage i en afhængighedsgendannelsesgruppe er afgørende, især i den tidlige inddrivelse, men i sidste ende skal du finde din egen vej udenfor gruppemøder. Det betyder at udvikle dine egne måder, bortset fra støttegruppe, for at understøtte dit eget opsving. Aktiviteter som frivilligt arbejde, udøve og deltage i klasser er gode muligheder.

 

Ligegyldigt hvad det er, du har at gøre med, når du kæmper med noget, der begynder at overtage dit liv – og endda ændre din persona – så kan hver dag føles som en kamp. Hvis du nogensinde har oplevet symptomer på eller er blevet diagnosticeret med en psykisk sygdom, spiseforstyrrelse, afhængighed eller selvforstyrret, kan du forstå, hvordan den verden du engang havde fundet dig selv helt glad i, og helt sikkert i kontrol med, pludselig begynder at føle sig som en fængsel.

Lov om at træffe bedre valg i år. Du vil føle dig bedre og bedre ting vil ske på grund af de bedre valg du gør. Ordbogen definerer genopretning som en “tilbagevenden til en normal tilstand af sundhed, sind eller styrke”.

Lav fremtiden, du fortjener

 

Når du lever et liv fanget isoleret og fuldstændig utilfredshed ser din fremtid overraskende dyster ud. Når du dypper tæerne i havets vand, synes en helt ny mulighed for at åbne sig, der aldrig syntes at være der før. Det er virkelig fantastisk, hvad der foregår omkring dit lokalsamfund, som du ikke ved om. Bliv involveret i dine lokale tjenester. Få hjælp og support, hvis du har brug for det, frivilligt eller blot bruge tid på supportgrupper, hvis det ville være til gavn for dig i din opsving.

 

 

Søg på FindOpholdssteder.dk

Følg FindSocialeTilbud.dk