Omfattende vejledning til forebyggelse af teenagere narkotika og alkohol afhængighed

0 BogmærkFor nogle er indviklingen i misbrug af illegale stoffer og vanedannende stoffer indblandet i deres DNA. Det er i deres gener: familier med en historie med stofmisbrug har en højere risiko for brug. Når det er sagt, er en teenagers beslutning om at eksperimentere – at tage den første sip eller første puff på […]

0 Bogmærk

For nogle er indviklingen i misbrug af illegale stoffer og vanedannende stoffer indblandet i deres DNA. Det er i deres gener: familier med en historie med stofmisbrug har en højere risiko for brug. Når det er sagt, er en teenagers beslutning om at eksperimentere – at tage den første sip eller første puff på en fest – er deres egen.

 

 

Som en elsket spiller du en betydelig rolle i deres beslutning. Din rolle er sandsynligvis større end du tror. Undersøgelser viser, at teenagere, som ved, at deres forældre misbruger stofmisbrug, var mindre tilbøjelige end deres jævnaldrende til at bruge overhovedet. Hvor meget du lærer dem om farerne ved stoffer, sammen med hvordan du reagerer, hvis du får dem til at bruge, kan hjælpe med til at forhindre deres eksperimenter i at vokse uden kontrol.

 

Forældre skal indlede aldersrelaterede samtaler om disse problemer med deres børn i alle faser af deres udvikling for at sikre, at deres børn træffer de rigtige beslutninger.

 

Skoler kan tilbyde forebyggende kurser, men den rigtige nøgle til forebyggelse er hjemme. Det er hvor lektioner indlægges og forstærkes, da teenagere bliver ældre. Det er her, hvor teenagere er udstyret til at imødekomme verdens fristelser. Forældre, der forbliver aktive i deres barns liv og tålmodige under deres prøvelser og trængsler, er absolut uvurderlige.

 

Hvordan kan jeg hjælpe min teenager?

 

Uddannelse af teenagere om narkotika og alkohol er afgørende. Næsten 10% af forældrene siger, at de ikke taler til deres børn om sundhedsrisikoen ved stofbrug. Selvom teenagere lever i din husstand og under dit tilsyn, strækker din rækkevidde sig ud over det. Undersøgelser viser, at forældre kan hjælpe med at forebygge misbrug eller misbrug på mange forskellige måder; nogle mindre indlysende end andre.

 

Måder du kan hjælpe med omfatter:

 

  • Indstilling af alkoholspecifikke regler mindsker sandsynligheden for at drikke indledning.
  • Høje niveauer af forældres overvågning er forbundet med mindre drik og stofbrug.
  • Forældre er lige så effektive med børn i alle aldre, på trods af den fælles tro på, at de har mindre kontrol med de ældre teenagere.
  • Når forældrene er mere involverede, er kammerater ikke så indflydelsesrige.
  • Ungdom efterligner forbruget af deres forældre (især faderen).

 

 

Du er en rollemodel til din teenager på mange måder – mere end du sandsynligvis tror.

 

Viser dig pleje ved enhver lejlighed kan være enorm. Pass din visdom ned til dem hele tiden. Vær en god indflydelse, især ved at bære dig selv på en måde, du ønsker at blive emuleret. Indstil regler – og hold dem – når det kommer til narkotika eller alkohol. Selvom det betyder at straffe dem, ved, at det slår alternativet. Din teenagers liv betyder noget, især i korset af et forbrydende stofmisbrugsproblem. De vil takke dig i det lange løb.

 

 

Hvordan kan jeg hjælpe med at forhindre et tilbagefald?

 

Et stof- eller alkoholafhængighed er kraftigt, og dets virkninger på hjernen kan ikke overdrive. På grund af dette er risikoen for at falde tilbage i vaner og komfort af afhængighed højt. Selv behandling og rehab kan kun gøre så meget, hvis et mønster af stofmisbrug genudvikles.

 

Der er et par måder, hvorpå du kan hjælpe din teenager:

 

  • Opmuntre dem til at holde fast i deres behandlingsplan
  • Sørg for at undgå højrisikosituationer og sociale grupper
  • Række ud for hjælp ved det allerførste tegn på tilbagefald.

 

Behøver dit barn behandling?

 

Selvom du har gjort alt, hvad du kan for at forhindre dit barn i at drikke eller tager stoffer, kan de stadig beslutte at deltage i denne adfærd. Hvis du bemærker tegn på stofmisbrug opskæres, skal du straks løse problemet med en professionel. Du kan finde gratis vejledning, uanset hvor du er i din rejse mod sundhed for dit barn.

 

Hvis du lærer din teenager, har et stofproblem, kan du stadig forhindre sygdommen i at eskalere og gøre mere skade. Række ud for support og forberede sig på at løse problemet gennem rådgivning, detox eller en form for rehab. Vi kan hjælpe dig med at finde de rigtige behandlingspersonale for at hjælpe dit barn med at komme tilbage til sundhed og besvare et af dine spørgsmål om rehab.Du kan søge efter den rette opholdssted gennem den her hjemmeside www.findopholdsteder.dk . Vent ikke på, at problemet forværres – handle nu. Lad os hjælpe dig med at finde ud af, hvor du skal begynde.

Søg på FindOpholdssteder.dk

Følg FindSocialeTilbud.dk