Overvinde alkoholisme: Hvorfor er Alkoholafhængighed så svært at overvinde?

0 BogmærkEthvert stof eller opførsel af misbrug kan udløse udviklingen af sygdommen af afhængighed, men nogle kan føre til afhængighed så alvorlig, at den er næsten ubrydelig uden både professionel hjælp og en stor indsats fra den lidende.     Alkoholforstyrrelse   Alkoholisme eller alkoholforstyrrelse – er et stærkt ukontrollabelt ønske om at drikke. En […]

0 Bogmærk

Ethvert stof eller opførsel af misbrug kan udløse udviklingen af sygdommen af afhængighed, men nogle kan føre til afhængighed så alvorlig, at den er næsten ubrydelig uden både professionel hjælp og en stor indsats fra den lidende.

 

 

Alkoholforstyrrelse

 

Alkoholisme eller alkoholforstyrrelse – er et stærkt ukontrollabelt ønske om at drikke. En person med denne tilstand ved ikke, hvornår eller hvordan man holder op med at drikke.

Hvad er alkoholafhængighed?

En alkoholafhængighed er også kendt som alkoholisme. Det er en ikke-diskriminerende sygdom, der kan påvirke nogen til enhver tid. Der er ingen, eneste årsag til alkoholafhængighed. Alligevel er der nogle faktorer, der gør nogle mennesker mere modtagelige for alkoholisme end andre.

Alkoholafhængighed er en sygdom, ligesom kræft og diabetes er sygdomme. Det kan behandles, men løbende behandling skal indhentes for at forblive i genopretning. Forskning har vist, at når nogen lider af alkoholisme, oplever de betydelige ændringer i hjernen. Disse ændringer påvirker en persons handlinger, hvilket gør dem ekstremt vanskelige at kontrollere.

Alkoholisme ser anderledes ud i forskellige mennesker. Nogle mennesker kan bruge alkohol tungt hele dagen lang. Andre kan kun binge drikke en eller to gange om ugen, og forbliver så ædru i nogen tid.

Det faktum, at alkoholafhængighed kan se så forskelligt fra person til person, ændrer ingenting. En nøgleindikator for alkoholisme er, at en person er stærkt afhængig af alkohol. Denne person er normalt ikke i stand til at kontrollere, hvor meget eller hvor ofte de drikker. De kan ikke holde sig ædru i lang tid. Derfor er at slå alkoholisme så udfordrende. Det betyder dog ikke, at det ikke kan gøres.

 

Advarselsskilte på alkoholisme

Det er faktisk ikke alt, der er ualmindeligt at være usikker på om du er alkoholiker. Men før du kan slå alkoholafhængighed, skal du vide, om det er det, du kæmper med.

 

Som alkoholisme begynder, er der nogle advarselsskilte, der faktisk er helt klart. Dette er ting du kan se efter i dit eget liv for at afgøre, om du har et problem med alkohol.

 

Nogle advarselsskilte på alkoholisme omfatter:

 

 • Har problemer i skole eller på dit job, der kan knyttes til din alkoholbrug
 • Drikker i risikabel situation, som lige før du kører bil
 • Hyppige blackouts, der får dig til ikke at huske hvad der skete, mens du drikker
 • Oplever juridiske problemer på grund af alkohol
 • At få ondt eller såre en anden, når du har drukket.
 • Fortsætter med at drikke, selv om det giver dig alvorlige sundhedsmæssige bekymringer.
 • At have venner eller kære, der er bekymrede for dig på grund af dine drikkevaner.

Har du bemærket nogen af ​​disse til stede i dit eget liv? Hvis du har, kan alkoholisme være noget, du skal overveje.

Du må kun have tidlige advarselsskilte på alkoholisme. Uanset hvad det er, er det ikke for sent for dig at slå alkoholafhængighed. Det er aldrig for sent.

Årsagen til Alkoholafhængighed

 

Afhængighed er en sygdom, der ikke har nogen enkelt årsagsfaktor – genetik, miljø (både familiært og kulturelt), personlig adfærd og afhængighed af det pågældende stof spiller en rolle både i sygdommens udvikling og i sværhedsgraden niveau for at genvinde fra det.

Når alle disse faktorer overvejes, kan et meget stærkt tilfælde gøres, at et stof især præsenterer sine misbrugere med de største udfordringer at overvinde, når de forsøger at genvinde deres ædruelighed – Alkohol.

 

Flere oplysninger om alkoholafhængighed

 

En alkoholafhængighed kaldes ofte alkoholisme. Dette henviser til behovet for ofte at drikke alkohol. Det er et tvangsbehov, der fører til trang og et tab af kontrol.

 

For de fleste voksne er forbrug af alkohol ikke problematisk. Selv moderat alkoholforbrug anses for at være normal. For en person med alkoholisme, eller en alkoholafhængighed, drejer den persons liv om alkohol. Det er blevet det centrale fokus. Denne person har udviklet en fysisk afhængighed af alkohol, hvilket kan resultere i tilbagetrækning.

Alkoholafhængighed er en langsigtet sygdom. Det er kronisk i naturen, og det vil kun blive værre, før det bliver bedre. At være alkoholiker betyder ikke, at du mangler viljestyrke. Det betyder ikke, at du er svag, hvis du ikke kan stoppe med at drikke. Hvad det betyder er, at du har en sygdom, der skal behandles.

 

Forskellen mellem Alkoholmisbrug og Alkoholisme

 

Folk forveksler ofte udtrykkene alkoholmisbrug og alkoholafhængighed eller alkoholisme. De er ofte vant til at betyde det samme, men de er virkelig helt forskellige fra hinanden.

Det er så vigtigt for dig at forstå disse forskelle. Først da vil du være i stand til fuldt ud at forstå, hvad dit forhold til alkohol virkelig er. Når du ved det, at slå alkoholisme er noget, du kan opnå, hvis du har brug for det.

 

Alkohol misbrug

Alkoholmisbrug henviser til enhver brug af alkohol, der betragtes som skadelig. Et glimrende eksempel på dette ville være en person, der ofte deltager i binge drikkeri. Alkoholmisbrugere kan binge drikke, eller bare drikke stærkt. Det betyder dog ikke, at de lider af alkoholisme.

For dem, der misbruger alkohol, er deres brug af det generelt noget, der gøres rekreativt. De kan misbruge alkohol en gang om ugen, eller de kan gøre det meget sjældnere end det. Nøglen er, at de ikke føler sig nødt til at drikke. De kan godt lide det, men det er ikke en tvang.

 

Alkoholisme

På den anden side er alkoholisme meget forskellig fra alkoholmisbrug. En person, der er alkoholiker, føler sig tvunget til at drikke. De kan drikke alkohol ved enhver mulig lejlighed. De kan endda nægte at deltage i begivenheder, medmindre de er i stand til at drikke alkohol under dem.

 

Alkoholisme er også karakteriseret ved tilstedeværelsen af øgede toleranceniveauer og abstinenssymptomer. Alkoholikere skal drikke større mængder alkohol for at blive fuld. De oplever også alkoholudtrækssymptomer, når de ikke drikker. For alkoholikere arrangerer de ofte deres liv omkring deres evne til at drikke. De kan forbruge alkohol, når de vågner om morgenen. Uden alkohol føler de sig ikke som sig selv, og de føler, at de har brug for det til at føle sig normale.

 

Alkoholafhængighedsskilt og symptomer

 

For at slå alkoholisme er det vigtigt at kunne genkende en alkoholafhængighed. Dette kan være ret svært at gøre for dig selv. Dette skyldes, at folk har tendens til at nedbryde deres egne forhold til alkohol. De tror normalt, at de kun misbruger alkohol eller drikker for meget. Selv når andre påpeger dem, at de tror, ​​at de kunne være alkoholikere, kan de stadig ikke se det.

Det er ikke svært at genkende de forskellige alkoholafhængigheds tegn og symptomer. Selvfølgelig skal du først vide, hvad du leder efter. Nogle almindelige alkoholisme tegn omfatter:

 

 • Ikke at kunne kontrollere, når du drikker.
 • Ikke at kunne kontrollere, hvor meget du drikker.
 • Har ukontrollable trang, der kører dig til at forbruge alkohol.
 • Udvikling af tolerance for alkohol.
 • Følelse som om du skal drikke for at føle sig godt.
 • At henvende sig til alkohol i tider med stress, vrede eller sorg.
 • Holde alkohol skjult på forskellige steder.
 • Bliver irritabel, når du ikke kan drikke, når du vil.
 • Stadig drikker, selvom det producerer negative virkninger i dit liv.

 

Et andet almindeligt tegn på alkoholisme er tilbagetrækningssymptomer. Når en person, der er vant til at drikke regelmæssigt stopper, reagerer kroppen herpå. Resultatet er tilbagetrækningssymptomer, som kan omfatte:

 

 • Have hallucinationer
 • Kvalme eller opkastning
 • Overdreven svedtendens
 • Rystelse eller rysten
 • Går ind i konvulsioner

Hvordan familiemiljø påvirker alkoholafhængighed

 

Alkoholisme har tendens til at være en multigenerational sygdom. Ifølge undersøgelse:

 • En person er 50% mere tilbøjelige til at misbruge alkohol, hvis de har familiemedlemmer eller venner, der drikker stærkt
 • børn af alkoholikere forældre er op til fire gange mere tilbøjelige til at lide af alkoholafhængighed på et tidspunkt end andre børn
 • 47% af de personer, der begynder at drikke før 14 år, bliver alkoholafhængige på et tidspunkt i deres liv sammenlignet med kun 9% af dem, der begynder at drikke efter 20 år
 • næsten en tredjedel af alkoholikere har mindst en forælder, der var / er en alkoholiker
 • børn af alkoholikere har indlæggelsesfrekvenser for stofmisbrug tre gange så mange andre som børn
 • børn af alkoholikere har indlæggelseshastigheder for psykiske lidelser dobbelt så mange andre børn

 

Hvordan alkoholmisbrug påvirker hjernen

 

I starten er det en persons valg at tage en drink. Imidlertid udgår regelmæssig brug, og især den regelmæssige brug af alkohol / misbrug af alkohol, ændringer i den persons hjerne, Hvilket gør det endnu tyngre drikkeri og i sidste ende alkoholafhængighed mere sandsynligt.

Hvor vanedannende er alkohol?

 

Talrige kilder har forsøgt at skabe “Top 10” lister over verdens mest vanedannende stoffer, der er baseret på flere egenskaber –

 • Forstærkning – hvorfor folk vil fortsætte med at tage stoffet
 • Intoxicering – hvor meget skade stoffet gør for en person
 • Tilbagetrækning – hvor alvorlige symptomerne er
 • Tolerance – hvor meget af stoffet er nødvendigt for at opnå den ønskede virkning
 • Afhængighed – hvor svært det er at stoppe med at bruge stoffet

På de fleste lister kom alkohol omkring midten af den øverste 10, lige under krystalmet, hvilket gør det mere fysisk vanedannende end kokain, amfetaminer, eller ecstasy.

 

Alkoholafhængighedsbehandling

 

At blive behandlet for din alkoholafhængighed er så vigtig. Alkoholbehandling giver dig den professionelle support, du har brug for for at få succes. Der er forskellige metoder, der bruges til at slå alkoholafhængighed.

 1. Alkohol detox – virker ved at hjælpe kroppen med at fjerne giftstoffer i forbindelse med alkoholforbrug. Der er forskellige måder at alkohol afgiftning er opnået. Det endelige mål er at forberede kroppen til alkoholrehab og løbende genopretning.
 2. Medicin behandling – er ofte gjort under alkohol detox. Men der er tilfælde, hvor læger vil ordinere medicin også. En række forskellige stoffer kan bruges til at hjælpe med tilbagetrækning af alkohol.
 3. Rådgivning – er så vigtigt for dem, der ønsker at komme sig fra alkoholisme. Nøglen er at forstå, hvorfor alkoholafhængigheden opstod. Rådgivere er specielt uddannet til at kunne gøre dette.
 4. Indlæggelse alkohol rehab – er et program, der varer omkring 30 dage. I løbet af denne tid deltager patienterne i individuelle rådgivningssessioner og gruppeterapi. Andre former for behandling kan også anvendes.
 5. 12-trins program – Alkoholikere Anonym er et glimrende eksempel på et 12-Step Program for alkoholikere. AA-møder holdes over hele landet, i stort set alle byer. De tilbyder en gruppe centreret tilgang til behandling af alkoholisme.

 

Hvorfor Alkoholafhængighedsbehandling hjælper med at slå alkoholafhængighed

 

Der er mange grunde til, at alkoholafhængighedsbehandling hjælper med at slå alkoholisme. Først og fremmest er det vigtigt for dig at forstå, at det ikke er nødvendigt at forsøge at genvinde alkoholisme. Det er helt sikkert fristende at forsøge at stoppe med at drikke uden professionel hjælp først. Du må overveje det bare for at se, om du kan gøre det. Men det er et forsøg, der kan resultere i ødelæggende konsekvenser.

Når du går til alkoholisme behandling, får du hjælp til dine abstinenssymptomer. Alkohol tilbagetrækning er så svært at håndtere; for ikke at nævne, det kan også være farligt. At stoppe brugen af ​​alkohol er meget svært, når tilbagetrækningen sættes i. Du vil sandsynligvis enten sætte dit liv i fare eller bare gå tilbage til at drikke for at få hjælp.

Af disse to grunde er det fornuftigt at få den professionelle support, du har brug for på et alkoholreparationscenter. Selvfølgelig er der også andre grunde. Disse kan omfatte:

 

 • At være adskilt fra mennesker, der kan være med til din alkoholisme
 • At være omkring andre, der også koncentrerer sig om at slå alkoholisme
 • Har professionel støtte hver dag hele dagen lang.
 • Få adgang til dokumenterede behandlingsmetoder, der rent faktisk virker.
 • At kunne lære, hvordan du kan leve dit liv uden at være afhængig af alkohol til at gøre det.

 

Hvordan ved du, at det er tid til alkoholbehandling?

 

Det er vigtigt at kunne identificere, hvornår det er tid for dig at få hjælp til at slå alkoholisme. Du kan muligvis ikke fortælle dig selv. For at hjælpe, har vi fået nogle indikatorer, du kan søge efter i dit eget liv.

 

Det er tid til at gå til alkohol rehab når du:

 • Har oplevet gange, da du ikke kunne stoppe dig selv fra at drikke mere end du havde tænkt dig.
 • Har forsøgt at skære ned på dit drik, eller stoppe, men du var mislykket.
 • Bliver træt af at opleve eftervirkningerne af at drikke.
 • Find at drikkeri og virkningerne af alkohol er forstyrrende i dit daglige liv.
 • Fortsætter med at drikke, selvom det giver dig sundhedsmæssige, økonomiske og personlige problemer.
 • Har bemærket, at du skal øge, hvor meget du drikker for at få de samme effekter.

Der er ingen skam at indrømme du er alkoholiker. At slå alkoholisme afhænger af, at du tager det vigtige første skridt.

Søg på FindOpholdssteder.dk

Følg FindSocialeTilbud.dk