Rehabilitering for teenagere: Sådan bestemmer du hvilket program du skal vælge

0 BogmærkSelvom afhængighed ikke diskriminerer, når det kommer til alder, kan det være til gavn for teenagere, der kæmper med afhængighed for at modtage behandling separat fra deres voksne modstykker. At være omgivet af jævnaldrende kan få teenagere til at føle sig mindre isolerede under behandlingen og kan også føre til støtte og forståelse af […]

0 Bogmærk

Selvom afhængighed ikke diskriminerer, når det kommer til alder, kan det være til gavn for teenagere, der kæmper med afhængighed for at modtage behandling separat fra deres voksne modstykker. At være omgivet af jævnaldrende kan få teenagere til at føle sig mindre isolerede under behandlingen og kan også føre til støtte og forståelse af venskaber, når det kommer tid til at forlade behandlingen.

 

 

 

 

 

Når man undersøger behandlingsmuligheder for et barn med stofmisbrugsproblemer, kan forældre måske se nærmere på teen-only-behandlingsfaciliteter. Men først er det vigtigt at indsamle oplysninger om omfanget af dit barns stofbrug og hvilke stoffer der anvendes. En lægemiddelprøve kan være til gavn for at bestemme, om stofbrug finder sted, og hvilke stoffer din teenager bruger.

 

Afhængighed vs eksperimentering

 

Det første skridt i at finde et behandlingscenter for din teenager er at bestemme, om de faktisk kæmper med afhængighed eller kemisk afhængighed. Det er vigtigt for forældre at indse, at der er forskel på at eksperimentere med stoffer eller alkohol og være afhængige af dem.

 

Ifølge Onthewagon.org, “Teenagere har en naturlig nysgerrighed og et ønske om at udforske, herunder stoffer og / eller alkohol. Eksperimentering med stoffer fører ikke automatisk til narkotikamisbrug; afhængighed opstår, når din teenager krydser fra lejlighedsvis brug eller misbrug af et stof til behovet for at bruge det, hvilket resulterer i tab af selvkontrol. ”

 

Når et barn er afhængigt af et stof, frembyder visse tegn på misbrug sig. Disse kan omfatte ændringer i fysisk udseende, et uforklarligt behov for penge, en ændring i venner og en ændring i appetit og søvn. Forskellige typer stoffer kan fremvise forskellige tegn på misbrug, så hvis du har en mistanke om den type stof, dit barn kan misbruge, er det nyttigt at undersøge specifikationer om stoffet.

 

Hvilket narkotika rehabiliteringsprogram er bedst for mit barn?

 

Når du først har fastslået, at dit barn er afhængigt af et stof, er det på tide at undersøge rehab-faciliteter og besluttet, om indlæggelse eller ambulant behandling er bedre egnet.

 

Ved indlæggelsesbehandling forbliver en teenage i et anlæg i mindst 28 dage, hvor de deltager i gruppe- og individuel terapi for at prøve at fastslå de bagvedliggende årsager til afhængighed. I ambulant behandling er ideen den samme, men teenageret opholder sig ikke i behandlingsanlægget og kan fortsætte det daglige ansvar, som arbejde og klasse.

 

Selvom ambulant rehabilitering har fordele, er indlæggelsesbehandling, også kendt som boligbehandling, ofte foreslået for teenagere. Dette kan være skræmmende for forældre, da de føler at de sender deres barn væk og ikke kan se dem. Imidlertid har de fleste ambulante behandlingsfaciliteter familiedage, hvor familiemedlemmer er inviteret til at deltage i gruppesessioner.

Genoprettelsesfaciliteter ved, at familieforhold er en vigtig del af genoprettelsen, og som sådan omfatter de ofte familiemedlemmer i behandlings- og genopretningsprocessen.

 

Stil de rigtige spørgsmål

 

Når du først har fundet ud af om en ambulant eller en ambulant facilitet er bedre egnet, er det tid til at finde en bestemt facilitet til dit barn. Dette indebærer at stille en række spørgsmål, herunder følgende.

 

Er dette et sikkert program?

At sende dit barn til behandling kan være svært, og det er vigtigt at vide, at de vil være sikre. Sørg for at spørge om programmet er licenseret for at sikre, at det er legitimt. Spørg også om, hvorvidt medarbejdere har haft baggrundskontrol, og om de har de nødvendige legitimationsoplysninger eller ej.

 

Hvordan indbefatter du familier i et barns behandling?

Sørg for at spørge personalet på anlægget, uanset om de vil kommunikere regelmæssigt med dig, da nogle faciliteter vil ringe forældre ugentligt. Det er vigtigt at føle, at du har et indlæg i dit barns opsving, og at vide, hvad der sker, kan hjælpe med at lindre stress eller forvirring.

 

Er dette program kun teenagere?

Det er vigtigt for faciliteter at imødekomme specifikt til teenagere, da deres behandlingsbehov er forskellige fra voksne behov. Ofte vokser teenagere stadig og undergår ændringer, herunder hormonelle. Det er vigtigt for en facilitet at have kendskab til dette og være parat til at håndtere eventuelle ledsagende vanskeligheder. For eksempel, ifølge Time, “Når en teenager er afhængig af stoffer eller alkohol, kræver de et rehabiliteringsprogram, der drives af professionelle rådgivere. Det rehabiliterende program for en teenager, der overvinder en afhængighed, er forskellig fra den behandling, der gives til voksne. I nogle tilfælde er en afhængig teenager lige så ung som 13, der kræver en vidende rådgiver og læger med en forståelse for, hvordan man skal passe en ung, der er i en hurtig vækstfase med konstante ændringer i deres hormoner. ”

 

Hvordan påvirker behandlingen min teenagers uddannelse?

Dette er ofte en stor bekymring for forældre, da et barns uddannelse er vigtigt at følge med. At falde bag kan være overvældende og ofte skadeligt. Normalt vil en behandlingsanlæg være villig til at arbejde sammen med teenageren for at sikre, at de holder op med deres jævnaldrende, når det kommer til skolegang.

 

Hvordan vil dette program forberede mit barn til livet efter behandling?

Nogle faciliteter giver efterbehandlingsmuligheder, hvilket betyder at de har grupper og ressourcer til dem, der er blevet frigivet fra programmet. Dette kan være nyttigt, fordi det giver barnet mulighed for at begynde at vende tilbage til deres normale rutine, samtidig med at man holder øje med genopretningen.

 

Ligesom de fleste aspekter af behandling og genopretning er det muligt at finde et genopretningscenter, der opfylder dine teenagere behov. Det kan bare tage lidt tid og forskning.

Søg på FindOpholdssteder.dk

Følg FindSocialeTilbud.dk