Teenage stofmisbrug support grupper – Hvad man kan forvente

0 BogmærkDet er helt sikkert udfordrende, når vores børn kæmper med noget, men den kamp kan være endnu hårdere, når vores børn kæmper med afhængighed. Som forælder vil vi helt sikkert have det bedste for vores teenagere. Faktisk gør vi vores bedste for at give godt til dem, vise dem den kærlighed, de fortjener, og […]

0 Bogmærk

Det er helt sikkert udfordrende, når vores børn kæmper med noget, men den kamp kan være endnu hårdere, når vores børn kæmper med afhængighed. Som forælder vil vi helt sikkert have det bedste for vores teenagere. Faktisk gør vi vores bedste for at give godt til dem, vise dem den kærlighed, de fortjener, og tro det bedste for dem. Men når afhængighed kommer i spil, kan vores verdener blive knust. Vi kan blive forvirrede, vrede, skræmte og føle sig meget alene.

 

 

 

 

Sandheden er, at du måske føler dig alene, men det er du ikke. Der er mange forældre, der beskæftiger sig med afhængighedsproblemer med deres teenagere, og selvom det måske kan hjælpe dig med at føle sig bedre, er der fordele ved at forbinde med sådanne forældre.

 

Al-Anon og Nar-Anon Support Groups

 

Uanset om din teenager kæmper med alkoholisme eller stofmisbrug, er der supportgrupper tilgængelige for at hjælpe dig med at navigere gennem denne tid. Al-Anon er en støttegruppe for dem, der har deres kære, der kæmper med alkoholisme. Nar-Anon er en støttegruppe for dem, der har deres kære, der kæmper med narkotikamisbrug.

Begge støttegrupper er baseret på 12 trin model for recovery. 12-trin-programmet er et sæt principper, der beskriver en fremgangsmåde til genopretning. I dette tilfælde hjælper programmet dig som forælder igennem denne tid i dit liv (beskæftiger sig med teenageafhængighed) uden at miste dit eget sind, spiral til depression og så videre.

Det er nemt at blive fanget i en misbruger, som ofte kan få en forælder til at miste sit eget liv. Mens du måske plejede at bruge tid på at gøre ting, du nyder, bruger du nu en masse tid på at sidde hjemme og bekymre dig om din afhængige teen. Eller måske har du ramt en væg af depression og har lyst til at det er en eller anden måde din skyld, din teen er afhængig af. Uanset hvad, kan du deltage i en supportgruppe som Al-Anon eller Nar-Anon.

 

Støttegrupper er en vigtig ressource for teenagere med stofmisbrug.

 

Familiemedlemmer kan opleve en række følelsesmæssige reaktioner på deres elskede ens stofmisbrug, herunder skyld, skam, angst, sorg og vrede. Støttegrupper understøttet af en autoriseret socialarbejder, psykoterapeut eller afhængighedsrådgiver kan hjælpe familiemedlemmer med at behandle og helbrede eventuelle følelsesmæssige sår, de måtte have som følge af den afhængighed, der er omgivet af støtte fra jævnaldrende, der oplever lignende familieproblemer. De kan hjælpe med at validere disse normale følelsesmæssige reaktioner og dele, hvad de har gjort for at håndtere dem, herunder at få deres egen terapi og sætte sunde grænser med deres afhængige elskede.

Flere støttegrupper tilbyder tjenester i hele DK, der specifikt er rettet mod familier af enkeltpersoner, der kæmper med narkotikamisbrug eller alkoholisme, herunder:

Familier Anonym: Familier Anonym er et andet 12-trins program for familier og venner af mennesker med narkotikamisbrug og relaterede problemer. Enhver, der er bekymret for en elskendes ødelæggende opførsel, er velkommen til at deltage.

Lær at håndtere: Lær at håndtere er en peer support gruppe for familier ramt af narkotikamisbrug. De tilbyder lokale møder ansigt til ansigt på flere steder i hele Danmark, ud over mange online supportressourcer og fora.

Søg på FindOpholdssteder.dk

Følg FindSocialeTilbud.dk